Výlet 8. ročníku – chatová osada Suchý

  • IMG_2992
  • IMG_2970
  • IMG_2959
  • IMG_2933
  • IMG_2806
  • IMG_2793
  • IMG_2868

Po dvou prosluněných výletech nás letošní počasí přimělo k výstupu z komfortní zóny. V pondělí 10. června jsme vyrazili vlakem z Nedvědice směr Boskovice, cesta nám zabrala dvě hodinky. V Boskovicích jsme se prošli po náměstí, přiblížili se k zámku, jízdárně a nechali se ohromit velkolepým amfiteátrem. Cílem prvního dne byla samotná devítikilometrová cesta na Suchý s plnou polní. Od začátku sice mírně mrholilo, ale ani to nás neodradilo. Asi v polovině cesty nás ale chytl tak silný déšť, že ani pláštěnka nestíhala. Přes počáteční obavy, jestli batohy uneseme, se nakonec nikdo nesoustředil na tíhu batohů, ale na mokré boty 😊. Na místě pak kluci jako správní gentelmani přenechali holkám nově zrekonstruované chatky a sami se zabydleli v těch starších. Pochopitelně nebyli úplně spokojeni, ale i takové situace jsou pro ně dobrými zkušenostmi. Pod záminkou sušení bot alespoň potom mohli chodit holky navštěvovat.

Druhý den se nám vydařil o poznání lépe. Vyrazili jsme do Sloupsko-šošůvských jeskyní, vybrali jsme si dvouhodinovou prohlídku a opravdu bylo na co koukat. Byla to nádhera. Celodenní túrou nás už provázelo sluníčko, dobrá nálada a spousta legrace. V rekordním čase jsme zdolali dvacet kilometrů. Po návratu do kempu se většina otužilců odvážila i do rybníka. Večer jsme společně strávili u ohně.

Poslední den výletu už se většinou všichni těší domů, v Boskovicích si ještě někteří vyšli na vyhlídkovou věž radnice, zašli jsme si na oběd a vyrazili k domovu.

Přestože ve chvíli, kdy jsme šli v promočených botách, si všichni brblali pod fousy, teď sklízíme plody – naše třída má spoustu nových společných zážitků a teď už v legraci vzpomínáme na skvěle strávený čas.  Z mého pohledu to byl opravdu vydařený výlet, který mě opět přesvědčil o tom, že mám ve třídě skvělé parťáky.

Mgr. Pavla Homolková

Fotogalerie z výletu